Kosten stoffen bank reinigen, wat is de gangbare prijs?

Stoffen bank reinigingWanneer u een stoffen bankstel heeft in uw huiskamer dat met een vaste regelmaat wordt gebruikt dan zal dat zeker ook vuil worden. Dat zal ook bij een normaal gebruik het geval zijn. Het maakt daarbij in principe niet uit van wat voor soort materiaal uw bankstel is. Het kan van leer of van stof zijn gemaakt. Er kan een vlek opzitten die door het morsen van een bepaalde vloeistof is veroorzaakt.

Het reinigen van stoffen bankstellen

Wanneer u een vlek ziet dan kunt u altijd proberen om de vlek zelf te verwijderen. Daarvoor moet u op de eerste plaats wel weten van welke stof uw bankstel is vervaardigd en waardoor de vlek is ontstaan. Of het nu een rode of bijvoorbeeld witte wijn is die er op gemorst is dan zal men toch voor beiden een ander reinigingsproduct moeten gebruiken.

Indien u bankstel van stof is vervaardigd kunnen er in principe twee soorten stof gebruikt zijn. Dat kan synthetisch zijn of niet synthetisch zoals katoen, linnen en wol. Voor synthetische stoffen moet u denken aan acryl, polyester en polyamide. Beide producten hebben voor- en nadelen. Wanneer u wilt reinigen wilt u weten wat voor soort stof het is. Voordat u met een chemisch product aan het werk gaat moet u aan de vakman vragen of u het juiste middel hebt. Wanneer u aan het werk gaat en een houten vloer heeft moet u met chemische middelen zeer goed oppassen. Probeer het altijd eerst met een gewone stoomreiniger. Daarvoor moet u wel de ondergrond goed afdekken maar vaak heeft u dan wel een goed resultaat. Bij enige twijfel is het echter aan te raden er niet zelf aan te beginnen. Laat het aan de vakman over.

Leren bankstel reinigen?

Wanneer u een bankstel van leer heeft kan het vervaardigd zijn uit kunstleer en echt leer. Kunstleer is een leersoort die over het algemeen gelakt is. U kunt vrij eenvoudig zelf bepalen wat voor een soort leer u heeft. U kunt dat doen door uw duim nat te maken en dan met uw natte duim gedurende ongeveer 10 seconden stevig op het leer te drukken. Wanneer u uw duim dan weghaalt en na de 10 seconden de vlek verdwijnt dan heeft u kunstleer. Wanneer de vlek van uw duim langer zichtbaar blijft dan heeft u echt leer. Ook dan moet u weten wat voor soort middel u mag gebruiken om de vlek te verwijderen.

Wat zijn de kosten om uw stoffen bankstel door een vakman te laten reinigen?

Het is beter om een stoffen bankstel, dat vuil is of een vlek heeft, te laten reinigen door een echte vakman. Voor een stoffen bank reinigen kan je de meubelreiger langs laten komen die u dan eerst vrijblijvend een prijsopgave geeft. Hij weet precies welke stoffen gebruikt moeten worden om het bankstel er weer helemaal als nieuw uit te laten zien. Men kan het bankstel ter plaatse reinigen maar ook mee naar de werkplaats nemen. Wanneer alles is schoongemaakt zal de vakman er ook nog een middel overdoen die vuilafstotend is. Het bankstel kan dan weer jaren mee. U zal zien dat een dergelijke prijsopgave over het algemeen meevalt.