Rugpijn verminderen door inlegzooltjes te dragen

pijn-in-rugRugpijn is een pijn die onverdraaglijk kan zijn. Rugpijn is een verzamelnaam voor verschillende soorten klachten die je aan je rug kunt hebben. Ongeveer 80% van alle volwassenen hebben weleens last van een vervelende zeurende rugpijn. Dat kan met een stekende pijn naar de bil of het been zijn. Met rugpijn kan je het beste in beweging blijven, maar vaak doet men het tegenovergestelde. Je kan op verschillende manieren pijn in je onderrug krijgen.

Welke soorten rugpijn kunnen we onderscheiden?

We kunnen twee soorten rugpijn onderscheiden. Er zijn rugpijnen die men gemakkelijk kan herkennen en er zijn er die een zeer moeilijk aan te wijzen factor hebben

Bij sommige verschijnselen van rugpijn kan men gemakkelijk zeggen waar het aan ligt. Spit is bijvoorbeeld een gemakkelijk aan te wijzen factor van de rugpijn. Toch zijn er ook veel gevallen van rugpijn waar men niet precies de vinger op kan leggen. Wanneer men rugpijn heeft, waarbij de oorzaak ligt bij een slijtage van de wervels, dan kan men dat pas vaststellen nadat er foto’s zijn gemaakt van de rug.

Het krijgen van rugpijn

Rugklachten kunnen ontstaan door meerdere factoren. Deze kunnen persoonsgebonden of eventueel werk gebonden zijn.

Persoonlijke factoren. Hierbij moet je denken aan bepaalde stresssituaties, de lichaamsbouw en het gewicht. Bij vrouwen heeft men soms ook rugklachten door de menstruatie.

Sportieve factoren. Door sporten is de kans groot dat je rugklachten krijgt. Turnen is een sport waarbij je veel moet buigen, dus is het krijgen van rugklachten een groot risico.

Factoren die door het werk komen. Tillen, zitten, staan of werken aan een lopende band kunnen bijdragen aan rugklachten.

De onderrug

Deze bestaat uit vijf lendenwervels waartussen een soort schokdempers zitten. Wanneer Zij zijn afgesleten, dan zal het schokdemper effect verdwijnen, waardoor er bij bepaalde bewegingen pijn in de onderrug zal ontstaan. Ook kunnen de tussenwervels beschadigd worden of slijten door ouderdom. Je kan daardoor veel pijn in je onderrug krijgen. Het is vaak een zeurende pijn die je probeert te verzachten door het aannemen van een andere loophouding.

Loophouding

Je loophouding zal vaak verkeerd worden wanneer je pijn in je rug hebt. Je zal er alles aan doen om de pijn proberen te verzachten. In plaats van een andere loophouding aan te nemen kan je beter, als je pijn in rug hebt, inlegzolen gaan gebruiken. Hierdoor zal je loophouding worden verbeterd en ook de pijn worden verminderd in je rug. Je voeten zullen een betere stand krijgen wanneer je de inlegzolen gaat gebruiken en dus ook zal de stand van je rug beter worden. Doordat de stand van je rug beter wordt zal de pijn minder worden. Dus gebruik inlegzolen als je de pijn in je rug terug wilt dringen. Meer info over rugpijn en de hoe inlegzolen daarbij kunnen helpen vindt u hier!